Showinformatie

 

 

Inschrijving voor een TICA show

In het verleden was het altijd mogelijk om je kat eenmalig in te schrijven voor een TICA show zonder dat deze geregistreerd was bij TICA, met uitzondering van katten die geshowd worden in de New Traits of ANB/PNB klasse. Dit is nog steeds het geval!
Dus……..het is nog steeds mogelijk om een kat in te schrijven voor een TICA show zonder dat deze kat geregistreerd is bij TICA.
Echter…………je mag alleen een kat inschrijven voor een show als het volgens de TICA regels ook toegestaan is dat deze kat geshowd wordt. En de verandering is dat sinds 1 mei van dit jaar hiervoor ook “bewijs’ moet worden geleverd op het moment dat je de kat inschrijft voor de show.
Heb je al een TICA registratienummer? Dan is het eenvoudig en je vult dit nummer in bij het regi-stratienummer in TOES. De entry-clerk kan aan de hand van dit nummer zien of een kat geshowd mag worden (of niet).
Wat nu wanneer je kat nog niet geregistreerd is bij TICA? In dat geval moet je dus documenten ‘meesturen” zodat de entry-clerk en het Executive Office kunnen controleren of de kat inderdaad voldoet aan alle eisen. Deze document kun je uploaden in TOES………..sterker nog……...TOES vraagt hier ook om.
Aan wat voor documenten moet je dan denken? Het gaat er vooral om dat het officiële registratie documentatie betreft die of zijn uitgegeven door TICA zelf of door een vereniging die geaccepteerd wordt door TICA. Dus bijvoorbeeld: - een stamboom van de kat uitgegeven door een andere vereniging - stambomen van beide ouders van de kat uitgegeven door een vereniging - een TICA litter registration - een TICA breeder slip
Uiteraard vallen de CatsandTulips stambomen hieronder maar ook de stambomen van de onafhankelijke verenigingen, Fife verenigingen en CFA. Kortom, iets meer werk maar geen probleem.
Mocht je vragen hebben of twijfels, neem dan gerust contact op met de betreffende entry-clerk. Voor onze vereniging is dat John en hij zal je graag verder helpen!
Oh…...je vraag je misschien af………… waarom moet dat zo ingewikkeld? Een van de redenen is dat in sommige landen katten ingeschreven werden die helaas niet voldeden aan de regels. Dus om misbruik te voorkomen zijn de regels omtrent het inschrijven aangescherpt en wordt er bewijs gevraagd.
Maar gelukkig is het niet zo ver gekomen dat men besloten heeft om de regel dat je een keer een kat kunt showen zonder dat deze geregistreerd is bij TICA helemaal te schrappen!

Vertaling Tica

Bewijs voor registratie van mijn kat bij TICA.

 

Een van onderstaande  moet je aan kunnen leveren:

 

1) Een kopie van je TICA registration aanvraag.  Dit mag een screenshot van de TICA.org ticket  van registratie of een kopie van een individuele registratie zijn.

 

2) Een kopie van de the breeder slip van TICA van de kat.

 

3) Een kopie van TICA litter registration van je kats nest.

 

4) Een kopie van de pedigree van je kat die als vereniging erkend is bij TICA.

 

5) Een kopie van pedigree of registratie papieren van beide ouders van je kat geregistreerd bij een door TICA erkende vereniging.

 

6) Een kopie van andere registratie documenten  van  je kat erkend bij een erkende vereniging door TICA wat de breed van de kat aanduid.

 

De show waar je wilt inschrijven gebruikt TOES.

 

Als je de kat toevoegt heb je de optie om de  documenten te uploaden.

Als je een kat inschrijft zonder registratie nummer moet je als nog je documenten uploaden.

 

De show waar je wilt inschrijven gebruikt geen TOES.

 

Bij inschrijving moet je de documenten opsturen naar de entry-clerk. De club zal aangegeven hoe dat je bij voorkeur moet doen.

 

Waarom vraagt de entry-clerk om deze gegevens

 

Volgens regel 203.1.1. mag je een kat zonder registratie nummer niet showen in TICA.

Je moet papieren kunnen aantonen van registratie binnen een door TICA erkende club.